2013. július 8., hétfő

Nyeretlenül is a leggyorsabb jamaicai. Nem Bolt.


Legutoljára talán éppen két évvel ezelőtt, Lausanne-ban futott ilyen jó formában Asafa Powell, pedig most Svájcban simán kikapott Tyson Gay-től. Boltot Párizsban szezonrekordig tolta honfitársa.




A tantusz csak a cél után esik le, miután Tyson Gay még saját örömkönnyei előtt gratulál a kiváló versenyt futó második helyezett Asafa Powellnek. Talán egy kicsit vigasz is a kézfogás. A jamaicait idén nem látjuk a vb-n. 
Pedig a Diamond League-sorozat lausanne-i fordulóján bezsebelt „ezüst” pár nappal ezelőtt, ha érmek híján aranyat nem is, de továbbjutást mindenképp ért volna. Sőt. Powell 9.88-as futása, hazája kvalifikációs tornáján, magabiztosan ütötte volna ki az élről Usain Boltot, így most mindketten nagy reményekkel ábrándozhatnának az orosz főváros vendégszeretetéről. A mi ábrándjaink helyett azonban szögezzük le inkább a tényeket: Tyson Gay újfent szenzációs eredménnyel, 9.79-cel győzött, Powell 81-edszerre tört tíz másodperc alá, Kim Collins pedig harminchét esztendősen egyéni (!) és országos csúcsot érő 9.97-et futott. Még ilyet… Ezzel lett negyedik. 
Párizsban hasonlóan nagy érdeklődéssel várták a férfi 200 méteres síkfutást, hiszen Usain Bolt mellett Warren Weir és Christophe Lemaitre is rekortánra lépett. Kezdjük a sor végéről, a francia valami egészen elképesztő hajrával ért be a harmadik helyre, míg Warren Weir szinte végig nyomás alatt tudta tartani honfitársát, az abszolút szezoncsúcsot futó Usain Boltot (19.73). A nagy ember egy századot faragott le Tyson Gay, egy hónappal ezelőtt futott figyelmeztető jelzéséből. Pedig akkor még nem úgy tűnt, hogy bárki utolérheti az amerikait a vb előtt, most pedig egy századmásodperc alatt máris Usain Bolt a favorit 200-on. Na nem is a kanyarban vannak bajok ebben az évben...

Az idei legjobb 100-as eredmények:

Tyson Gay 9.75 
Tyson Gay 9.79 
Tyson Gay 9.86 
Asafa Powell 9.88 
Justin Gatlin 9.89 
Justin Gatlin 9.91 
         Justin Gatlin 9.94          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése