2012. augusztus 3., péntek

Elvárások - a "Hihetetlen Hatos"




Yohan Blake (idén 9.75)

Elégedett: lesz teljesítményével, ha a döntőben csak Usain Bolt veri meg. Blake-nek ugyanis tulajdonképpen nincs veszíteni valója. A valaha volt leggyorsabb sprintertől nem szégyen kikapni, ráadásul az edzőtárs nem szomorkodhat, csapatban marad az aranyérem.
Csalódás: lenne, ha nem nyerne medált a fináléban. Jelenleg ugyanis sem Bolt, sem Asafa Powell, sem az amerikaiak nem jobbak Blake-nél. Ez tény. A döntőben azonban csakis a pillanatnyi forma dönt majd.

Usain Bolt (idén 9.76)

Elégedett: lehet, ha megismétli a pekingi bravúrt és ismét elsőként hasítja át a célvonalat.
Csalódás: lenne számára minden más helyezés. Soha sprinter nem rajtolt még el ekkora teherrel a vállán olimpiai döntőben. Ha vicsorogva is, de mindenkit meg kellene vernie.

Justin Gatlin (idén 9.80)

Elégedett: lesz, ha odaér a dobogó bármelyik fokára, négyéves eltiltása- és nyolc évvel az athéni olimpiai aranyérme után. Ennek ellenére Gatlin a dobogó legfelső fokára fog törni, ebben biztosak lehetünk.
Csalódás: lenne számára, ha a negyedik helynél is rosszabbat futna vasárnap este. Igazság szerint pár hónapja még annak is örült volna az ember Gatlin kapcsán, ha kijut Londonba, ám az utóbbi időben olyan elképesztő formába lendült, hogy most már a döntőbejutás is alapkövetelmény.

Asafa Powell (idén 9.85)

Elégedett: lehet, ha végre megszerzi élete első egyéni olimpiai érmét. Eddig Athénból és Pekingből is csak egy-egy ötödik helye van. Ha ezüstöt nyer, azzal már mennybe mehet. Ha aranyat, akkor halhatatlanná válik.
Csalódás: lesz ugyanakkor számára, ha ismét lecsúszik a dobogóról, hiszen legközelebb Rióban talán már csak a lelátón láthatjuk viszont. Powell lehet az egyik legkiválóbb rövidtávfutó, aki soha életében nem nyert egyéni olimpiai medált. Ez esetben kimondhatjuk: a mentális problémáin soha nem sikerült felülkerekednie.

Keston Bledman (idén 9.86)

Elégedett: lehet, ha bemutatkozásával meglepetést okoz Londonban. Jobb, ha kezdünk megbarátkozni az ifjú trinidadi titán nevével, hiszen idei legjobb időeredménye alapján még döntőbe is kerülhet, sőt! Ám addig nagyon sok minden összejátszhat ellene. Rég láttuk már a mezőny legtöbb favoritját, így ki tudja, hogy ki mit húz majd elő a kalapjából.
Csalódás: lesz, ha leszerepel az elődöntőben. 

Tyson Gay (idén 9.86)

Elégedett: lesz, ha aranyat-, vagy ezüstöt nyer. A titkos londoni favorit, fránya sérülése miatt 2008-ban idő előtt kiesett a versenyből, pedig később kiderült, hogy Gay tudja az akkor még világcsúcsnak számító 9.69-et is. A világ második leggyorsabb embere a földkerekség egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő sprintere – már ha egészséges.
Csalódás: lenne számára, ha sérülése miatt az 5-8. helyen végez. Ha nagy a baj, akkor - ugyanúgy, mint négy éve - talán döntőbe sem jut.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése